Предстои двудневно национално обучение на тема: “Иновационна стратегия. Експлоатация и комерсиализация на научните резултати.”

June 29, 2020 in ОТТ Новини

Предстои провеждане на пето национално обучение по проект: „Международна Академия за Трансфер на Технологии“ (ITTA), съфинансиран от Еразъм +. Петият модул ще се проведе на 07-08.07.2020 г. в ZOOM App. Обучението ще е на тема: “Иновационна стратегия. Експлоатация и комерсиализация на научните резултати.”, лектор е проф. Костадин Костадинов от Фондация ГИС- Трансфер Център.

Обучението стартира в 10:00ч.

Линк към приложението: https://us02web.zoom.us/j/81084823622?pwd=M2dOSFoxME41VVFtNTIvSTZ2WHByZz09

Организатор: ДЗЗД Консорциум Иновативен капитал

ДЗЗД Консорциум Иновативен капитал, представляващо Офиса за Технологичен Трансфер (ТТО) Иновативен Капитал, в партньорство с Kielecki Park Technologiczny (Полша), Tehnoloski Park Ljubljana (Словения), Technology Park Varazdin (Хърватия) и водещ бенефициент Tubitak Marmara Teknokent (Турция) изпълнява проект: „Международна Академия за Трансфер на Технологии“ (ITTA), съфинансиран от Еразъм +. Основната цел на проекта е да се повишат уменията и знанията на специалистите, занимаващи се с трансфер на технологии. Проектът е уникален заради съчетаването на няколко различни подхода за обучение: дистанционно обучение, неформално образование, практическо обучение, пилотно обучение, като целта е да се осигури подобряване на компетентностите не само на знанията, но и на умения, ценности и нагласи.
ITTA e проект с продължителност 36 м., обхващащ обучителни курсове в страната по 5 модула, онлайн обучение по 12 модула и 5 международни обучения.
В рамките на проекта участниците имат възможност:
- да вземат участие в 5 национални обучения (гр. София, продължителност 2 дни);
- да се обучават по 12 онлайн модула.

Целева група на проекта са младите хора на възраст между 18 и 35 години, които имат потенциал и готовност активно да участват в сектора на технологичния трансфер и НИРД. Те трябва да са предимно новозавършили студенти или се очаква да завършат през първите 2 години от проекта (2018-2019) или са настоящи служители на офис за технологичен трансфер. Участниците трябва да имат желание да станат потенциални служители в сектора на технологичен трансфер и силна мотивация за работа в тази област.

Желаещите да вземат участие в обучението могат да получат повече информация на имейл a.simeonovas@gmail.com

От Екипа на ДЗЗД Консорциум Иновативен капитал

to-sofia.com/wp-content/uploads/2019/06/DSC_6868.jpg" alt="DSC_6868" width="4608" height="3072" class="alignnone size-full wp-image-1708" />